SM-joukkuekilpailun järjesti Suomen Leipuriliitto yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pielispakarin lisäksi mukana kisassa oli Elosen Leipomo, Linkosuon Leipomo Tampereelta ja Ramin Konditoria Mikkelistä.
Kilpailussa kaksihenkiset joukkueet valmistivat ruokaleipää, välipalaleivonnaisen sekä konditoriatuotteen. Kilpailu toteutettiin kahtena päivänä, joista ensimmäisenä eli tiistaina 10.9. joukkueet valmistivat ruokaleivän ja välipalatuotteen Tampereen seudun Kangasalan toimipisteessä. Nämä tuotteet kuljetettiin yleisön nähtäviksi Elintarviketeollisuus 2024 -messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, jossa joukkueet valmistivat konditoriatuotteet keskiviikkona 11.9.
Tuotteista arvioitiin maku, ulkonäkö, innovatiivisuus ja resepti. Päätuomarina toimii Mika Parviainen, Valio Aimosta. Kilpailutuotteiden oli oltava uusia, eli ne eivät ole saaneet olleet markkinoilla ennen kilpailua. Kilpailun teema oli Halloween.
Kilpailun voitti Elosen leipomo, hopealle kilpailussa tuli Ramin Konditoria ja pronssia otti Linkosuon Leipomo. Neljänneksi kilpailussa tuli Pielispakari Oy joukkueella Sari Lukkarinen ja Katri Akkila.