Pielispakarin karjalanpiirakoille myönnettiin Avainlippu-merkki

Pielispakarin karjalanpiirakoille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-alkuperämerkki. Avainlippu-merkki on arvostettu brändi ja tunnettu alkuperämerkki, joka kertoo kuluttajille, että tuote tai tuoteryhmä on valmistettu Suomessa. Merkki voidaan myöntää myös kotimaiselle palvelulle. Lisää Avainlippu-merkistä voi lukea Suomalaisen Työn Liiton verkkosivuilta.

Avainlippu-merkin saaminen on Pielispakarin varatoimitusjohtajan Heli Kuvajan mukaan yritykselle tärkeä asia, sillä merkin tunnistaa lähes jokainen suomalainen. Merkki kertoo Kuvajan mukaan kuluttajille Pielispakarin arvoista, joita ovat muun muassa paikallisuus, vastuullisuus ja suomalaisen perinneruokakulttuurin elinvoimaisuuden turvaaminen. 

– Valmistamme karjalanpiirakkamme Pohjois-Karjalassa paikallisia työllistäen. Se on meille ylpeyden aihe, Kuvaja toteaa.

Maailman suurin karjalanpiirakoiden valmistaja

Pielispakari haki merkkiä nimenomaan karjalanpiirakoilleen, sillä karjalanpiirakka on perinteinen suomalainen leivonnainen ja samalla yksi Pielispakarin kärkituotteista. Piirakoiden tuotantovolyymi kasvaa yrityksessä entisestään 11. joulukuuta avautuvan uuden tuotantolinjaston myötä. 

Uusi linjasto tuplaa piirakoiden tuotantokapasiteetin, ja Pielispakarista tulee samalla maailman suurin karjalanpiirakoiden valmistaja. Piirakoita pystytään valmistamaan jatkossa 100 miljoonaa kappaletta vuodessa.

– Tämä on jatkumoa yrityksemme jatkuvalle kehittämiselle. Pyrimme tuomaan karjalanpiirakat ja karjalaiset perinnetuotteet mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville. Tulevaisuudessa aiomme myös tähdätä ulkomaan markkinoille ja tehdä karjalanpiirakkaa tunnetuksi maailmalla. Tuotannon volyymin tulee siis olla sitä luokkaa, Kuvaja kertoo. 

Vegaaninen karjalanpiirakka tulossa markkinoille

Pielispakari on tuomassa pian markkinoille myös vegaanisen karjalanpiirakan. Tuotekehitysprosessi on ollut pitkä ja huolellinen, jotta piirakan laatu ja maku vastaisivat mahdollisimman hyvin perinteistä tuotetta. Tuotekehitys on saatu vihdoin päätökseen, joten vegaaninen karjalanpiirakka saapunee markkinoille lähiaikoina.

– Itsekin vegaanista versiota maistaneena voin sanoa, että nyt ollaan päästy todella lähelle aitoa karjalanpiirakan makumaailmaa, Kuvaja paljastaa.

Lue lisää Pielispakarin karjalanpiirakoista.